Wil je een vol leven ervaren? 6 tips om in het NU te leven!

Een maand geleden kwam Lila bij ons wonen. Een puppy. Mijn zoon en ik wilden al heel lang een klein hondje maar het kwam steeds niet goed uit.

Totdat ik besloot: ik wil in het NU leven! Niet wachten tot mijn pensioen, wanneer de situatie ideaal genoeg is om een hond te nemen. Gelukkig komt er altijd een oplossing zodra je het besluit neemt om iets in je leven te veranderen. Toevallig - of niet - kwam ik via een kennis op facebook een nestje tegen. Het besluit was snel genomen, zonder meteen alle nodige voorbereidingen te treffen. Welkom Lila!

En het mooie is dat Lila mij nu leert om meer in het NU te zijn! Door onze wandelingen en door er gewoon voor haar te zijn. Ik word ‘gedwongen’ om in het hier en NU te zijn, wat ik verrassend genoeg niet erg vind. Ik ervaar zelfs een hoop prettige bijwerkingen ☺

Ondertussen gaat mijn leven verder. Afgelopen weekend heb ik weer aan een bijzondere cursus deelgenomen. De Progressive workshop van Dr Joe Dispenza in Amsterdam.

Met veel gelijkgestemden heb ik de wetenschap áchter de wet van de aantrekking bestudeerd en ermee geëxperimenteerd. Conclusie: leven in het NU is het enige wat telt.

Doordat 95% van ons leven door het onbewuste wordt geregeerd, en wij maar 5 % met onze bewuste mind beleven, is de impact van ingeslepen programma’s groot. Een verandering kan alleen plaatsvinden door je bewust te worden van gedachten en gedrag, en in het NU te besluiten om iets te veranderen. Je hebt echter nieuwe verbindingen in je brein nodig om deze ingeslepen programma’s te doorbreken.

Het werkt zo: een bepaalde attitude ontstaat vanuit een cluster van overtuigingen. Overtuigingen zijn herhaalde gedachten omtrent een bepaald thema die door ervaring steeds zijn bevestigd. Dit noem je  ook wel conditionering. Om te veranderen is reconditionering nodig. Dat is mogelijk, maar vergt wat inzet en discipline. Om je te herprogrammeren is het belangrijk om nieuwe gedachten te vormen en deze zoveel en zo vaak mogelijk met ervaringen te bevestigen.

Een mooie manier om hieraan te werken is door jezelf de tijd te geven om tijdens een meditatie in het NU te blijven. Zoals je weet zijn we vaak bezig met gedachten over het verleden of over de toekomst. Deze gedachten hebben niets met het NU te maken en we hebben er bovendien geen grip op. Het is dus tamelijk zinloos om daar je energie en moeite in te steken. Bovendien raken we er vaak in verstrikt en lopen eindeloze rondjes, waardoor er geen tijd meer overblijft om vanuit het NU de gewenste toekomst te creëren.

In het NU zijn kan een geweldige mind boost opwekken!

6 tips om beter en langer in het NU te blijven:

Meditaties

 Er zijn diverse vormen van meditatie. Ik heb er eerder over geschreven en blijf erbij: mediteren doet wonderen. Lees mijn blog om verschillende soorten meditaties te leren kennen https://upcoaching.nl/beste-versie-van-jezelf/

Ademen

 Dat is je levensbron. Ze zeggen dat je twee weken zonder voedsel kunt, twee dagen zonder water, maar slechts twee minuten zonder adem. Een bewuste en regelmatige ademhaling is je snelweg naar een mooi bewustzijn in het NU. Er zijn verschillende ademtechnieken die je kan proberen. Van driehoek-ademhalingen, diepe middenrif-ademhalingen, tot 1-4-2 patronen. Verdiep je erin, kies iets wat bij je past en doe het vooral. Het tellen houdt je in het nu en genereert mega veel energie.

Lachen

Als je lacht dan ontspan én train je je lijf tegelijkertijd. Wist je dat je 20 spieren aanspant als je lacht? Maar dat je er 40 moet gebruiken om te fronsen? Lachen is dus een natuurlijke gezichts ontspanning. Verder span je je buik aan terwijl andere spieren ontspannen. Je produceert daarbij een hoop gelukshormonen, die ook nog eens een pijnstillende werking hebben. Je ademt dieper en komt als het ware los van je problemen, ook al is het maar voor even. Het is een natuurlijk communicatiemiddel dat gelijkgestemden aantrekt. Ik hou van lachen, het is een groot deel van wie ik ben en het maakt me iedere keer weer gelukkig. Het brengt me direct in het NU!

Zingen

Zingen werkt heel ontspannend. Het gebruik van je stembanden vergt namelijk al je aandacht en je bent heel prettig aanwezig in het NU. Alle andere gedachten verdwijnen. Je ademhaling verandert in buikademhaling en stimuleert vele receptoren op je wervelkolom, die vervolgens ‘ontstress’ signalen naar je brein sturen. Zingen verhoogt je weerstand, lichamelijk en mentaal. Uiteraard word je van zingen ook blij en dit kan weer helpen om jouw ‘staat van zijn’ in de juiste frequentie te zetten. Je creatief vermogen groeit als gevolg van al dit moois. Samen zingen geeft ook nog een gevoel van verbondenheid. En dat met een paar noten melodie!

Bewust opruimen

Opruimen als mindfulness oefening. ‘Zo van binnen als van buiten’, zeggen ze. We kennen het allemaal: als je afgeleid wordt door de rommel om je heen, kun je van binnen meestal geen rust vinden. Bewust opruimen helpt om in het hier en NU te blijven en meteen te kalmeren, je middelpunt te vinden. Bewust loslaten wat je niet meer nodig hebt lucht op! Gooi daarom regelmatig kleine dingen, zoals papiertjes en oude kranten, weg. Als het lekker opgeruimd is, tolereer je minder rommel en verzamel je automatisch minder troep in huis. Win-win!

Wandelen in de Natuur

Wist je dat je creativiteit met 50% verhoogt als je een uur buiten wandelt? Je hele lichamelijke constitutie verandert als je tussen de bomen bent. Er zijn zelfs landen in het oosten waarbij wandelen in het bos tussen de middag een must is. Wij zijn niet gebouwd om binnen te zitten, we zijn oorspronkelijk buitenmensen. Volg je oerinstinct en ga naar buiten. Maar blijf niet in je hoofd zitten. Let op de wereld om je heen, probeer dingen te zien die je niet eerder zag. Je zal verrast zijn wat een wandeling met je doet! 

Wat je ook doet en wat je ook kiest – het brengt je allemaal in het wondere NU. Ik kan moeilijk uitleggen wat het precies met je doet. Het is een allesomvattend gevoel van puur geluk en helder denken. Je leven speelt zich niet af in het verleden, en de toekomst is altijd onderweg. Je leven is NU – het moment dat je dit leest, het moment dat je ademhaalt, je zorgen even uitademt, je je realiseert dat je veel hebt om dankbaar voor te zijn en nog een hoop leuke plannetjes in het vooruitzicht hebt. Dagdroom even weg en ga dan in het NU aan de slag. Het leven is mooi als je het NU ziet! Jij bent een levend bewijs dat het wonder NU gebeurt!

Heb je even een steuntje nodig om dit onder de knie te krijgen?

Wil je samen in een vertrouwde omgeving uitproberen wat het beste voor je werkt om het NU te beleven met 100% bewuste aandacht?

Doe dan mee aan een power middag NOW MINDSET!

We gaan alle 6 onderdelen uitproberen, je belemmerende gedachten onderzoeken, een plan maken om nieuwe gedachten te integreren en je leven een nieuwe draai te geven. Leven in het NU is intens en vol. Vol diepe ervaringen, zuivere indrukken, fijne vibes en een waanzinnige energieboost!

Doe mee op zaterdag 11 novemebr! Schrijf je in en beleef een nieuwe versie van NU voor maar €27,-.

Ik lach je alvast stralend toe 
xMartina

Laat hieronder een berichtje achter 

1 Reactie

 1. Judith

  Hoi Martina,
  Wat een goed verhaal. Er is altijd een mogelijkheid om bijvoorbeeld te gaan wandelen. Zelf in een grote stad als Amsterdam heb ik onlangs de schooltuinen mogen ontdekken waarin je midden in de stand dicht bij de natuur en in het nu kan zijn.
  Waar een wil is…
  Liefs, Judith

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

UP Coaching
info@upcoaching.nl
Alblasstraat 20-1
1079 ZM Amsterdam

Tel: 06 46 756 111

BTW: NL002335771B71
KvK: 34368491