Vier Tips om uit je Comfortzone te stappen

Vier tips om uit je comfortzone te stappen

comfort-zone

Je hoort het geregeld: stap uit je comfortzone, probeer eens iets nieuws. Maar wat wordt daarmee bedoeld? Over welke vorm van succes gaat het? Over persoonlijke overwinning, over financiële verrijking? Of over beide?

Uit eigen ervaring weet ik dat de weg naar succes en groei betekent dat ik uit mijn comfortzone moet stappen. Dat wil zeggen dat ik ga voor het onbekende. Heb ik dan een doel bereikt, dan voelt dat als een persoonlijke overwinning.
Lezing
Mijn laatste succes waarbij ik mij grenzen verkende, was tijdens een lezing voor Mensa & Werk Subgroep van Mensa. 
Zenuwachtig
Ik betrapte mezelf erop dat ik die lezing steeds uitstelde. En het bleek een enorme uitdaging te zijn om me goed daarop voor te bereiden. Natuurlijk was ik best zenuwachting, maar zodra ik van wal stak en contact met de zaal had gelegd, voelde ik dat het goed was. Weer een stap buiten mijn comfortzone gezet. Een lezing voor bijna 50 mensen verzorgd, en veel goede feedback ontvangen.
Groei
Hieraan zie ik hoe enorm ik ben gegroeid de laatste vijftien jaar en welke stappen ik inmiddels al heb gezet. En als ik het kan, kun jij het ook! Met mijn intentie om mijn grootst mogelijk potentieel te vervullen en anderen in hun potentieel te versterken, leef ik elke dag gelukkig, want mijn leven heeft een doel. Voor mij is dat zingeving.
Ken je doel
Om je eigen doel te leren kennen is (zelf)onderzoek nodig. Dat kan onder andere met mijn Online Loopbaan Training. Ook individuele coaching is een mogelijkheid (beperkte plek). Heb je interesse? Mail me gerust of schrijf je in voor het online loopbaancoachingprogramma. In de loop van 2016 is daarvoor een volledig online programma beschikbaar. 
Tips
Ik verschaf je vier tips waarmee je gemakkelijk uit die veilige en bekende comfortzone kunt stappen:
1. Herinner je successen:
Denk aan je laatste succesvolle belevenis waarbij je uit je comfortzone stapte. Wat leverde het je op? De erkenning van zo’n eerder succes maakt het makkelijker om opnieuw uit je comfortzone te stappen.
2. Visualiseren:
Visualiseer hetgeen je wilt gaan doen en wat buiten je comfortzone ligt. Alles wat je eerder hebt gedaan, is de volgende keer makkelijker, ook al heeft het zich slechts in je hoofd afgespeeld. Je hersenen registreren geen verschil. Doe als Tiger Woods: hij slaat al zijn ballen tweemaal – eerst in gedachten en dan in realiteit. Dit legt hem geen windeieren.
3. Stretching
Wanneer je je grenzen verlegt, bevind je je in de stretchzone. Je gaat iets doen wat je nog niet eerder gedaan hebt of je doet een bekende taak in een nieuwe context. In deze zone ervaar je soms misschien lichte stress, maar dit wordt meestal als prettig en leuk ervaren. In de stretchzone leer je nieuwe kennis en vaardigheden, waarbij iedere stap je comfortzone vergroot.
4. Experimenteren:
Experimenteer! En doe het nu! Denk niet teveel na als je iets nieuws en onbekends wil uitproberen. Als je teveel nadenkt, is de kans groot dat je angsten je tegenhouden. Gewoon doen! En evalueer achteraf. Je groeit door alles wat je buiten je comfortzone doet. Kies echter geen willekeurige actie, maar ga doelgericht aan de slag.
Abundance
Ikzelf experimenteer graag met de workshop Abundance. De juiste mindset helpt je om uit je comfortzone te stappen. Een cadeau voor jezelf, zodat je met meer liefde, kracht, tijd en geld je leven mag leiden.

Ik hoop dat je genoten hebt van mijn blog. Mocht je iets willen delen, aarzel niet om dit hieronder te doen en geef deze informatie vooral door aan iedereen die er wellicht baat bij heeft

Heb een geweldige week en weet dat je prachtig en bijzonder bent zoals je bent. Wees het licht en breng het naar de wereld!

 

xoxo

M

https://upcoaching.nl/product/workshop-abundance-overvloed/

 

 

 

Laat hieronder een berichtje achter 

1 Reactie

  1. Marcel

    Uit je comfortzone stappen is niet iets wat je zomaar even doet. Daar is lef en een enorme dosis moed voor nodig. Van dichtbij heb ik deze bijzondere moedige stap mogen aanschouwen. Vanuit Amsterdam reden we samen naar de locatie waar Martina haar eerste lezing zou gaan geven. Een bijzondere ervaring. De opbouw naar het moment was spannend. Nog even snel haar introductie oefenen. Wat aarzelend en iets wat onzeker keek ze me aan. Is het goed zo Marcel? Ik wil het namelijk niet te lang houden, maximaal vijf minuten. Met een lichte glimlach en met een gevoel van trots keek ik haar aan en zei: “Je doet het prima zo. Niets meer aan veranderen”. En richten mijn aandacht weer op de weg. Eenmaal op locatie aangekomen parkeerde ik de auto. Martina zette het Radio volume op tien om de laatste spanningen van haar af te blazen. Ik ben er klaar voor, zei ze toen het nummer was afgelopen. Vervuld met positieve energie liepen we gezamenlijk naar de ruimte waar ze haar lezing zou gaan geven. Voor mij een geweldig mooie ervaring om deze bijzondere vrouw zo te zien groeien. En daar stond ze dan, voor een volle zaal met aandachtige luisteraars. Zo onzeker en gespannen als dat ze in eerste instantie op mij overkwam, zo enorm zelfverzekerd en vol in haar kracht stond ze voor de zaal. Een diepe buiging Martina. Chapeau..! Ik ben enorm trots op je.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

UP Coaching
info@upcoaching.nl
Alblasstraat 20-1
1079 ZM Amsterdam

Tel: 06 46 756 111

BTW: NL002335771B71
KvK: 34368491