Verantwoordelijkheid voor je inspiratie

Het ervaren van inspiratie is belangrijk, voor persoonlijk en zakelijk succes. Vele blogs staan vol met tips, je kan je overal inschrijven voor een inspiratietraining en anders heb je keuze uit talloze boeken. We zijn in de ban van inspiratie.

Wat is inspiratie eigenlijk? We denken massaal dat het gaat om een staat van bevlieging. Een creatieve boost of een ingeving die ons motiveert om in actie te komen.

Helaas denken we ook met z’n allen dat inspiratie iets is wat snel weg kan gaan. Dat je ervoor moet werken of in de stemming voor moet zijn. Dat alles komt simpelweg doordat we focussen op de gevolgen van de inspiratie, zoals de veelbesproken flow en creativiteit.

Het is veel handiger en makkelijker om te weten wat die inspiratie nu veroorzaakt. Zo heb je meer grip op die mooie flow en die heerlijke energielading als je door iets geïnspireerd bent.

En paradoxaal genoeg is de aansteker van je inspiratie totaal NIET inspirerend. Want je zou logischerwijs nooit bedenken dat verantwoordelijkheid jou kan bewegen tot inspirerende acties en verrassend creatieve oplossingen voor elk probleem.

Ja, het bewust nemen van verantwoordelijkheid kan enorm veel energie opleveren om voor datgene te gaan waar je verantwoordelijkheid voor neemt. Ik heb het natuurlijk over de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen geluk!

Het zit zo. Zolang je meeloopt met de algemene overtuigingen dat je pas gelukkig kan zijn als je dit, zus en zo voor elkaar hebt, dan verleg je het geluksmoment in de toekomst.

Die zal echter nooit dichterbij komen omdat we altijd weer iets nieuws verzinnen wat ons gelukkig kan maken. Daarmee focus je vooral op de zaken die je niet in je eentje kan bereiken.

Daar heb je een inkomen voor nodig… dat door anderen betaald moet worden.
Je hebt hulp nodig van anderen die je helpen of iets mogelijk maken.

Het weer moet mooi zijn, economie moet goed lopen, die ene andere moet jou liefhebben of iets gunnen.

Zo ligt de verantwoordelijkheid buiten jou. Anderen hebben veel invloed op de uitkomst en externe situaties spelen een doorslaggevende rol. Zolang je daarin gelooft… zal je nooit echt gelukkig kunnen zijn. Het is een verkapte vorm van een slachtofferrol.

Nu, denk eens in dat jij de volledige verantwoordelijkheid neemt over je eigen unieke geluk. Jij moet het doen. Jij kan het doen. Jij WIL het doen.

Hoe voelt dat?

Zodra je daadwerkelijk accepteert en bewust de verantwoordelijkheid neemt over je gedachten en acties… zal je ineens een boost aan creativiteit ervaren.

Je zal dan zoveel opties zien en zoveel mogelijkheden willen uitproberen. Het werkt bevrijdend. Je voelt je zoveel krachtiger. Het is dan ineens duidelijk dat jij veel meer controle hebt dan de versie van jezelf een dag eerder.

Deze gedachtegang opent een nieuwe flow waar je heel blij van wordt. DAT is de inspiratie die je zo graag wilt ervaren.

Je zal daadwerkelijk geïnspireerd en gemotiveerd worden om je leven te veranderen als je er alles aan gaat doen om in jezelf te geloven dat jij, en alleen jij, verantwoordelijk bent voor je eigen unieke geluk.

Alleen dan kan je dingen echt anders doen, mensen echt anders benaderen, doelen echt aanpakken en echte oplossingen verzinnen voor elk probleem.

Dit soort inspiratie kan je ineens oproepen en altijd mogelijk maken. Neem de verantwoordelijkheid voor datgene wat jij wilt. Dat zal jou ontembaar maken en niemand zal jou kunnen tegenhouden.

Het voelt dan vaak alsof je een oorlog wint waarvan niemand anders wist dat die gaande was. Je wordt dan een ander persoon en dat zal opvallen. Het is een kracht die voelbaar is. Je kan je vinger er niet op leggen… het voelt gewoon goed.

Dat is het moment dat jouw eigen unieke geluk ineens een echte mogelijkheid wordt. Niemand buiten jou is verantwoordelijk voor je geluk.

Het moment dat je dat realiseert… zal verantwoordelijkheid jouw geheime wapen worden dat jou overal brengt waar je wilt komen en jou oneindig zal inspireren om alles te bereiken wat jou echt gelukkig maakt.

Wil je meer weten over wat jou nu echt drijft en compleet maakt?
Als het voelt dat er iets mist… Als je gebrek ervaart aan verbinding…

Zet samen met mij de eerste stappen op de weg naar jouw eigen unieke geluk in mijn GRATIS introductiecursus

Dit is een mooie start van je hoofd naar je hart. In deze introductiecursus ervaar je de ‘missing link’ die nu onbewust je balans blokkeert. We richten ons op de juiste gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedragingen voor een mooie hart/brein verbinding.

Ik help je de antwoorden te vinden en de inzichten te krijgen van de
7 belangrijkste ingrediënten op weg naar een zinvol bestaan. Een bestaan dat uniek en special voor jou is.  

 Schrijf je in en laat je verrassen!

Of neem een kijkje in mijn boek Mind2HeartShift, De 7 geheimen van een gelukkig leven. Deze draagt een steentje bij aan het vinden van de juiste mindset. Ga van start met de reis naar geluk en ga langs de bestemmingen zelfliefde, compassie, dankbaarheid, geloof en verantwoordelijkheid. Je leert aan de slag gaan met meditatie, visualitsatie, ademhalingstechnieken, dagelijkse oefeningen, ritualen en bijzondere Heartmath-technieken, met als doel: verbinding met jezelf en evenwicht tussen hart en hoofd om jouw leven weer in een goede flow te krijgen!

Laat hieronder een berichtje achter 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

UP Coaching
info@upcoaching.nl
Alblasstraat 20-1
1079 ZM Amsterdam

Tel: 06 46 756 111

BTW: NL002335771B71
KvK: 34368491