Leven vanuit je hart

Leven vanuit je hart

Een kleine maand geleden was ik bij de vertoning van The Power of the Heart, in Pathe Arena. Baptiste de Pape , schrijver en producer, was ook aanwezig en dat voegde een extra dimensie aan het gebeuren toe. De zaal was vol met mensen die graag meer wilden weten over de kracht van het hart, over het leven vanuit je hart.

In de film werd o.a. verteld dat het hart een spier is. Dus elke keer als je hart breekt, train je het om het nog meer te openen. Dat vond ik een heel mooi nieuw inzicht: Je hart is een spier, die je kunt trainen. En soms moet het breken om te kunnen groeien. Wat een opluchting ☺

Leven vanuit mijn hart speelt al jaren een grote rol. In 1995 moest ik naar mijn hart luisteren om bitterheid en verharding van mijn ziel tegen te gaan. Ik had mijn geboorteland en familie verlaten en het avontuur opgezocht. Ik was in een ander land alleen gaan wonen, in eerste instantie om te overleven en uiteindelijk om zelf een echt leven op te bouwen. Toen was het nog niet de bedoeling om helemaal weg te gaan en te emigreren, maar dat is wel wat er gebeurd is. Mijn hart zei toen duidelijk: ”Als je nu niet gaat, ga je nooit meer”. Want blijven was hetzelfde geweest als van binnen dood gaan. Gelukkig heb ik naar mijn hart geluisterd ☺

En heb ik gekozen voor het leven.  Ook was de weg niet altijd even makkelijk, verre van dat. En toch is het tot nu toe allemaal  de moeite en inspanning waard geweest.

Ik citeer:“Life is too short to wake up in the morning with regrets, so love the people who treat you right, forget about the ones who don't and believe that everything happens for a reason. If you get a chance, take it. If it changes your life, let it. Nobody said that it would be easy, they just promised it would be worth it.”
― by  Harvey MacKay

Omdat ik 20 jaar geleden naar mijn hart heb geluisterd en mijn hart getraind heb door het te (laten) breken, en opnieuw weer te helen en te openen, heb ik elke dag opnieuw de kans om van het leven te genieten en mijn dromen te blijven volgen.

Het leven is een reis en die reis, die maak ik. Doe jij dat ook?

Ook nu wil ik blijven leven vanuit mijn hart, en wil ik blijven geven wat ik heb. Want pas door te geven, krijgt het leven waarde en stroomt het.

 

En mijn nieuwste ’verwondering’ is het omschrijven van een loopbaan- en begeleidingsmethode, die ik nu al 15 jaar gebruik. Samen met  ex-collega’s  zal ik deze methode in een boek gieten. De ingeving kwam tijdens een training voor video presentatie, ik maakte notities naast me op papier, omdat ik graag met letters wilde puzzelen, en ineens zag ik het: WECII methode (uitgesproken op zijn Engels. we see = wij zien ). ☺

Deze methodiek krijgt dus nu vorm en ik hoop samen met mijn ex- collega’s nog vele mensen te mogen inspireren en motiveren om hun hart te blijven volgen.

Voor mij is dat de enige manier om echt te kunnen bestaan en te leven, in plaats van overleven.

Wil jij ook vanuit je hart leren leven? Neem dan contact met me op. Ik verwelkom je met heel mijn hart.

xoxo

M

Laat hieronder een berichtje achter 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

UP Coaching
info@upcoaching.nl
Alblasstraat 20-1
1079 ZM Amsterdam

Tel: 06 46 756 111

BTW: NL002335771B71
KvK: 34368491