Kiezen vanuit je hart – Do’s & Don’ts

Kiezen vanuit je hart, do's & don'ts

Hoe doe je dat?

Afgelopen blog heb ik je laten weten hoe ik weer in de flow kwam na een dip. Toen ik weer lekker in mijn energie zat en een offensief ben gestart om een leuke baan te krijgen, werd ik opeens verrast met meerdere banen waaruit ik kon kiezen. De wet van aantrekking heeft z’n werk gedaan en omdat ik blijkbaar geen duidelijke voorkeur had, kwamen ineens drie banen aangewaaid.

Ik weet hoe belangrijk het is om je hart te blijven volgen. Ook ik blijf soms aan de voorzichtige kant zitten als het gaat om het nemen van beslissingen. Ik maak weloverwogen afwegingen over wat wel en niet mijn levensdoel dient. Toch zijn sommige keuzes een extra uitdaging. Mijn vakantiebestemming kiezen lukt me nog wel. Schoenen en eten kopen om te  koken, vormen meestal geen probleem.

Uitdaging

De keuze uit het aanbod van banen bracht echter een bijzondere uitdaging met zich mee. Ik kon immers pas uit meerdere banen kiezen nadat ik erin was geslaagd om mogelijkheden te scheppen waardoor ik de luxe van deze keuze op mijn pad kreeg. Uiteraard wilde ik geen verkeerde stap zetten – hoewel uiteindelijk geen enkele stap echt verkeerd zou zijn.

Zijweg

Sommige stappen helpen je sneller vooruit en sommige vormen een zijweg van je hartenpad en vertragen je, is mijn ervaring. Je innerlijk weet wat jij diep van binnen wil en zal je de diverse mogelijkheden continu blijven presenteren. Meestal merkte ik pas achteraf wat me ging vertragen, maar nu wou ik dit voor zijn en een beslissing nemen die mij op mijn pad zou houden.

‘Ease and peace’

Mijn eerste prioriteiten waren om vanuit ‘ease and peace’ mijn levensdoel  te dienen, daarnaast mijn online programma verder te ontwikkelen, zodat het dit jaar nog af komt, en vrij te worden van financiële onzekerheden. Ik wou meer rust en ruimte creëren om mijn doel te behalen. Het woordje rust speelt een grote rol in dit keuzeproces. Ook wou ik graag tijd overhouden om aan en in mijn eigen bedrijf te blijven werken. Met een fulltime baan zou dat behoorlijk pittig zijn. En mijn voornemen om slimmer en niet harder te gaan werken, moest ik evenmin vergeten.

Werksfeer

Immers: toen ik rationeel moest kiezen voor een baan, was mijn belangrijkste voorwaarde een parttime baan die mijn wensen zo dichtbij mogelijk kwam en mijn  kosten zou dekken. Belangrijk waren eveneens de werksfeer en het hebben van collega’s. Daarnaast nam ik de bereikbaarheid van de locatie, de vergoeding en eventueel thuiswerken mee in mijn overwegingen. Ik wist dat ik het best in een klein team kan werken, het liefst op een warme, sfeervolle en vriendelijke werklocatie.

Keuzestress

En toen ging ik voelen… En ik voelde dat tussen de verschillende mij aangeboden opties, de meest ideale er nog net niet tussen zat als ik alle randvoorwaarden mee ging nemen. Dit maakt het kiezen behoorlijk lastig. Vervolgens ging ik voelen wat mij het meest rust zou geven. Vanwege mijn enorme keuzestress was dit een behoorlijke klus! Ik had er twee dagen last van en kon niet goed slapen. Uiteindelijk maakte ik onder druk een keuze uit angst, omdat ik zo snel mogelijk een baan wilde en niet het risico wou lopen om te eindigen met niets. Ik koos voor de eerste de beste optie, omdat dat het meeste rust op dit moment gaf. Achteraf bekeken, niet de beste. Hoewel twee andere banen beter betaalden, eentje zelfs in Amsterdam was, een ander een leaseauto ter beschikking zou stellen.

Intuïtie

Ik probeerde naar mijn hart te luisteren, maar merkte dat ik mijn intuïtie onbewust blokkeerde en de “maars” goed ging praten. Doorslaggevend was dat ik bang was de boot te missen, nadat ik al twee jaren probeerde weer een leuke baan te bemachtigen. Een keuze die ik dus maakte onder druk en stress. En die achteraf niet de beste keuze bleek te zijn geweest, want aan het einde van de proeftijd werd het contract om financiële redenen niet verlengd. Tevens ontbrak de klik.
Mijn intuïtie probeerde dat al eerder door boodschappen en beelden te laten zien. Daar kom ik in een ander blog nog eens op terug. Wat ik wel leerde was dat ik echt wel meer naar mijn intuïtie mag luisteren en tijd mag nemen.

Een duidelijk teken dat ik niet op de juiste pad zat is, dat ik me  echter niet echt blij voelde, maar wel alleen tijdelijk rustig onder mijn eerste keuze.

Universum

Niets gebeurt voor niets. In het weekend voorafgaand aan het bericht dat mijn contract niet werd verlengd, kreeg ik een belangrijk telefoontje. Een van mijn oude relaties en samenwerkingspartners belde me op met een blijde boodschap. Een dagbestedingsproject, waar ik oorspronkelijk per begin 2016 voor zou gaan werken, zou toch doorgang vinden en mijn inbreng zou enorm worden gewaardeerd. Het universum geeft soms onverwachte antwoorden. Source zorgt voor me en alles komt uiteindelijk op z’n pootjes terecht. Nu kreeg ik in eerste instantie tevens meer tijd om verder aan mijn online programma en het bijbehorende boek te blijven werken. Ook ging ik opnieuw op zoek naar die baan die nog dichter bij mij en mijn levensdoel ligt, en oefende ik mijn geduld om het manifestatie proces niet te op te jagen. Geduld en focus werden beloond en uiteindelijk ben ik heel goed terecht gekomen.

Do’s & don'ts voor belangrijke beslissingen:

Don’ts :

* Niet kiezen onder stress en druk. ( Niet doen)

* Bij twijfel gewoon EEN keuze maken. ( Echt niet doen)

* Gedachten richten op wat je niet wil. ( Zeker niet doen)

Do’s:

* Neem de tijd en geef jezelf de ruimte om verschillende opties te overwegen en te doorvoelen.

* Bij twijfel even stilstaan en durven wachten; het antwoord komt echt naar je toe.

* Richt je gedachten op dingen die je een goed gevoel geven.

* Slaap er een nachtje of twee erover en vraag je voor het slapen af wat je het best kunt kiezen. Meestal weet je het antwoord in de ochtend wel, als je eerlijk met jezelf bent.

Pas als je goed in je vel zit en in ‘ease & peace’ je keuzemogelijkheden doorvoelt, weet je wat het beste voor jou is.

Dit is wat ik je mee wil geven vanuit mijn eigen proces. Kijk maar of je er iets aan hebt. Ik kies er nu veel bewuster voor om me goed te voelen en vertrouw meer op mijn intuïtie.

I’ll keep you posted.

 

xoxo

M

 

 

 

Laat hieronder een berichtje achter 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

UP Coaching
info@upcoaching.nl
Alblasstraat 20-1
1079 ZM Amsterdam

Tel: 06 46 756 111

BTW: NL002335771B71
KvK: 34368491