Geloof het of niet… je hebt altijd gelijk

Als het om je eigen geluk gaat, dan is het belangrijk om te onderzoeken wat je over dat geluk nu precies denkt. Want er is een cruciale schakel in je denken dat fundamenteel kan bepalen of je daadwerkelijk gelukkig kan zijn.

Het heeft niets te maken met je aanleg, al beweren sommige wetenschappers dat je geluk voor maar liefst 40% afhankelijk is van je erfelijkheid. Het heeft ook niets te maken met jouw eigen ervaringen of jouw omstandigheden.

Het heeft ook niets te maken met het willen of niet. En het is ook geen kwestie van geluk hebben.

Het heeft wel alles te maken met waar je in gelooft. Of beter gezegd, waar je NIET in gelooft.

Je kan dit van twee kanten bekijken. Laten we beginnen met de bekendste: het placebo-effect. Dat is een positief psychisch effect dat optreedt door vertrouwen in de heilzame of positieve werking van een behandeling of uitwerking van een geneesmiddel.

In dit geval, gaat het om geloof in de mogelijkheid om gelukkig te zijn. Op zich heeft placebo dus geen eigen werking, maar als JIJ gelooft dat het je gaat helpen… dan is de kans groot dat het je daadwerkelijk gaat helpen.

Placebo is de bewezen kracht van je overtuigingen waar wetenschap veel gebruik van maakt. Bekend en wel. Als jij gelooft dat je iets WEL kan bereiken of worden, dan is de kans groter dat het je gaat lukken.

Echter, om dat in je voordeel te gebruiken moet je sterk van geest en wilskracht zijn. En laat dat best een uitdaging zijn als je niet helemaal in je nopjes bent.

Dit effect kan je zeker later toepassen op weg naar je eigen unieke geluk, als je blik wat helderder wordt wanneer je je laat leiden door de kracht van je hart. In mijn boek lees je precies hoe je dat kan initiëren.

Op dit moment is het vooral belangrijk om bewust te worden van het psychologisch effect van zijn tweeling. Die houdt je namelijk veel sterker in z’n greep en werkt jou onbewust tegen in je onderneming om gelukkig te zijn.

Laten we het hebben over het nocebo-effect. Dit is een negatief verwachtingseffect en de tegenhanger van het positieve placebo-verwachtingseffect. Populair gezegd: ‘Angst maakt ziek’. Als je op zoek bent naar je eigen unieke geluk werkt dit (on)geloof, de negatieve verwachting, dus tegen je.

Geloof je dat je iets NIET kan bereiken of zijn? Geloof je dat alles tegen je zal werken? Geloof je dat je nooit uit je huidige situatie kan ontsnappen? Het nocebo-effect maakt de kans groter dat het inderdaad zo zal zijn.

Dit besef kan erg confronterend zijn. Want dit draait de rollen om en maakt jou dus deels de maker van je eigen ongeluk. Ook hier moet je sterk in je schoenen staan om hiermee om te kunnen gaan.

Het helpt hierbij te beseffen, dat de resultaten uit het verleden geen garantie geven voor de toekomst. Dus niet getreurd. Nu ben je een stapje dichterbij om echt intens en authentiek gelukkig te kunnen zijn. Nu weet je waar je aan moet werken en wat ECHTE resultaten en veranderingen kan voortbrengen.

Weet dus, dat wat je gelooft, goed of slecht, altijd gelijk moet krijgen in je brein. Dit noem je in de psychologie de automatische opvolging om geen cognitieve dissonantie te veroorzaken.

Je neigt dus ertoe je te gedragen naar waar je in gelooft. Wel of niet, positief of negatief… je brein moet altijd gelijk krijgen.

Neem even een moment en schrijf alles op waar je NIET in gelooft als het gaat om intens en eigenzinnig gelukkig zijn. Maak het lijstje en start je omdenk-proces met behulp van mijn Mind2Heartshift methode.

Want als jouw brein jouw geloof onbewust volgt… geef het dan een richting die je het liefst wilt beleven. Alle beetjes helpen, vooral beetjes die jou automatischer gelukkig maken.

Wil je meer weten over wat jou nu echt drijft en compleet maakt?
Als het voelt dat er iets mist… Als je gebrek ervaart aan verbinding…

Zet samen met mij de eerste stappen op de weg naar jouw eigen unieke geluk in mijn GRATIS introductiecursus

Dit is een mooie start van je hoofd naar je hart. In deze introductiecursus ervaar je de ‘missing link’ die nu onbewust je balans blokkeert. We richten ons op de juiste gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedragingen voor een mooie hart/brein verbinding.

Ik help je de antwoorden te vinden en de inzichten te krijgen van de
7 belangrijkste ingrediënten op weg naar een zinvol bestaan. Een bestaan dat uniek en special voor jou is.  

 Schrijf je in en laat je verrassen!

Of neem een kijkje in mijn boek Mind2HeartShift, De 7 geheimen van een gelukkig leven. Deze draagt een steentje bij aan het vinden van de juiste mindset. Ga van start met de reis naar geluk en ga langs de bestemmingen zelfliefde, compassie, dankbaarheid, geloof en verantwoordelijkheid. Je leert aan de slag gaan met meditatie, visualitsatie, ademhalingstechnieken, dagelijkse oefeningen, ritualen en bijzondere Heartmath-technieken, met als doel: verbinding met jezelf en evenwicht tussen hart en hoofd om jouw leven weer in een goede flow te krijgen!

Laat hieronder een berichtje achter 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

UP Coaching
info@upcoaching.nl
Alblasstraat 20-1
1079 ZM Amsterdam

Tel: 06 46 756 111

BTW: NL002335771B71
KvK: 34368491