In 3 stappen naar je zielsmissie

Als kind heb ik vaak het gevoel gehad niet goed genoeg te zijn. Ik kon niet mezelf zijn. Toen mijn vader nog leefde en ik nog klein was, herinner ik me dat ik vaak te druk was voor mijn vader. Hij riep me steeds tot rust zodat ik rustig naast hem kon zitten. Dat gevoel van niet goed of niet goed genoeg te zijn is de afwijzing die mij nu juist inspireert en drijft om HELEMAAL mezelf te willen zijn. Ja, soms bijna tot het rebelse aan toe.

Alleen als we echt onszelf mogen zijn kunnen we authentieke leiders worden. Leiders van ons eigen leven waar we gelukkig en tevreden mee zijn. Met maskers op van externe goedkeuring werkt het niet. Het werkt niet als je denkt dat je anders moet zijn om geaccepteerd te zijn. Want dat is wel wat we vaak leren van jongs af aan. Pas je aan en dan word je wel lief gevonden… Heel jammer natuurlijk dat dit bij veel mensen nog de waarheid is en binnen veel gezinnen een norm van gedrag is.

Maar alles heeft een reden, zo ook deze ongemakkelijke tekorten. Sterker nog, deze tekorten die je voelt laten je zien waar jouw zielsmissie over gaat!

Je hoort het goed. De tekorten die jij hebt ervaren/ervaart, zijn jouw thema’s in dit leven. Deze thema’s horen bij jouw zielsmissie. Hoe weet je wat je thema’s zijn? Hier zijn de 3 stappen die leiden naar die mooie zielsmissie, je reden om te zijn wie je echt bent.

Stap 1: Terugkomende situaties die terugkomende tekorten veroorzaken

Als we onze weg kwijt zijn, gebukt gaan onder pijn, verdriet of persoonlijk trauma dan helpt het leven ons om terug te komen naar wie we zijn. De hints naar onze zielsmissies liggen vaak verborgen in de situaties die een terugkomend gevoel van tekorten teweegbrengen. Als je niet gewend bent om bewust met jezelf bezig te zijn dan zal je deze pareltjes van verborgen zelfliefde misschien kunnen missen. Maar dat ben jij niet.

Je leest dit omdat je, net als ik, besloten hebt om jezelf weer terug te vinden en je leven in eigen handen te nemen. Je zal snel realiseren welke situaties het zijn. Het gevoel van tekort is namelijk erg herkenbaar. Ga in je gedachten door je jaren heen en maak een lijstje van die terugkomende tekorten. Daar zit de kern van je zielsmissie in. Die tekorten kan je eigenhandig opvullen en jezelf helen met zelfliefde om dan precies te zijn wie je echt bent.

Stap 2:  Kijk naar wat je het liefste doet

Deze tip is de meest tastbare. Als jij vanaf kleins af aan voor iedereen wilt zorgen, dan zal anderen helpen ongetwijfeld jouw zielsmissie zijn. Zo duidelijk en simpel is het.

Vraag jezelf het volgende af:

  • Wat deed jij als kind graag, toen er dus nog niks van je werd verwacht?
  • Was je druk bezig met poppen/dieren te verzorgen?
  • Las je graag?
  • Bouwde je van alles in elkaar?
  • Was je bezig met de wereld?
  • Was je creatief?
  • Las/hoorde je graag andermans verhalen?
  • Keek je graag naar televisieprogramma’s over operaties/bevallingen/dieren?
  • Nam je graag de leiding?
  • Hoe was je in sport? Hield je van sport in je eentje? Of teamsport? Welke positie had je toen?

Uit al deze dingen kan je zeker achterhalen wat je hier komt doen!

Stap 3: Je zielsmissie komt overal in terug

Je zielsmissie hoeft niet per se groots en meeslepend te zijn. Vaak is jouw zielsmissie een opdracht die in alle facetten van jouw dagelijks leven doorsijpelt en die je niet alleen in een baan of als ondernemer uitvoert. Misschien doe je het al door vanuit de verbinding met je ziel liefde en licht te verspreiden in alles wat je doet. Of wanneer je de hond uitlaat en even lacht naar een voorbijganger. Wanneer je met een vriendin bent en haar een knuffel geeft als ze verdrietig is. Wanneer jij jouw hobby uitoefent, helemaal in flow bent en volmaakt gelukkig.

Dat laatste is het ultieme bewijs dat je jouw zielsmissie hebt gevonden… helemaal in de flow voelen en volmaakt gelukkig zijn.

Je zielsmissie is trouwens niet in beton gegoten. Hij groeit met je mee gedurende je leven. Vaak ontdek je steeds een nieuwe laag in je zielsmissie of ontwikkelt je zielsmissie zich als jij jezelf persoonlijk ontwikkelt

Zo… met deze stappen krijg je je leven volledig in de hand. Want leven vanuit een zielsmissie geeft kracht, zekerheid en mooi vertrouwen in jezelf en het leven. Soms zijn we zo in de war van ons dagelijks leven dat we er niet aan toe komen om tijd en aandacht voor onszelf in te plannen. En dan ben ik er graag voor je.

Mijn blogs, mijn boek en mijn coaching zijn er voor je om je te helpen helemaal jezelf weer te zijn. Zonder maskers, zonder je druk te maken of je gedrag wel/niet geaccepteerd wordt door anderen. Daar gaat je zielsmissie niet om. Daar zou je leven niet om moeten draaien. Want jij bent speciaal, uniek en zo mooi! Niemand heeft iets te zeggen of je wel of niet goed genoeg bent. Dat recht heb jij alleen. Alleen jij kan het met zekerheid stellen…

Ik ben beter dan goed genoeg… Ik ben beter dan goed… Ik ben mezelf!

I am whole and complete!

Wil je meer weten over wat jou nu echt drijft en compleet maakt?
Als het voelt dat er iets mist… Als je gebrek ervaart aan verbinding…

Zet samen met mij de eerste stappen op de weg naar jouw eigen unieke geluk in mijn GRATIS introductiecursus

Dit is een mooie start van je hoofd naar je hart. In deze introductiecursus ervaar je de ‘missing link’ die nu onbewust je balans blokkeert. We richten ons op de juiste gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedragingen voor een mooie hart/brein verbinding.

Ik help je de antwoorden te vinden en de inzichten te krijgen van de
7 belangrijkste ingrediënten op weg naar een zinvol bestaan. Een bestaan dat uniek en special voor jou is.  

 Schrijf je in en laat je verrassen!

Of neem een kijkje in mijn boek Mind2HeartShift, De 7 geheimen van een gelukkig leven. Deze draagt een steentje bij aan het vinden van de juiste mindset. Ga van start met de reis naar geluk en ga langs de bestemmingen zelfliefde, compassie, dankbaarheid, geloof en verantwoordelijkheid. Je leert aan de slag gaan met meditatie, visualitsatie, ademhalingstechnieken, dagelijkse oefeningen, ritualen en bijzondere Heartmath-technieken, met als doel: verbinding met jezelf en evenwicht tussen hart en hoofd om jouw leven weer in een goede flow te krijgen!

Laat hieronder een berichtje achter 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

UP Coaching
info@upcoaching.nl
Alblasstraat 20-1
1079 ZM Amsterdam

Tel: 06 46 756 111

BTW: NL002335771B71
KvK: 34368491