Hoe transformeer je angst naar kracht? Door over hete kolen te lopen… letterlijk!

Ik werd vanochtend wakker in een hotel in Londen met een brede glimlach op mijn gezicht en vreugde in mijn hart. Het was de dag na de vierdaagse training Unleash the Power Within (UPW) 2017 van Anthony Robbins.  De woorden ‘Live will never be the same, life is changing’ galmden nog na in mijn hoofd. Deze keer was ik vooral benieuwd naar de transformatie van angst naar kracht door over vuur te lopen. Ik was van plan om alle bijzondere energie die zo’n enorm event met duizenden mensen geeft intens in me op te nemen. Het was inderdaad ongelooflijk - truly transformational! Een hal vol met 10.500 mensen uit 67 landen die dezelfde emoties en wensen delen en hun uiterste best doen om te transformeren. Iedereen komt voor zichzelf. Het maakt niet uit of je al dan niet aan persoonlijke ontwikkeling hebt gedaan. Het niveau van transformatie past zich vanzelf aan jou en jouw bewustzijnsniveau aan. Zo mooi! De laatste jaren heb ik veel trainingen gevolgd en ik beschouw mijzelf dan ook als een ervaren en bewuste trainer. Toch zijn er altijd nog genoeg lagen die geraakt kunnen worden om nóg meer inzicht in je eigen gedrag te krijgen en verder te transformeren. Dat is het mooie van het leven: training houdt nooit op! Net zoals het leven zelf. Op de allereerste dag al zouden we over vuur lopen. Ik vond dat echt heel spannend… en YES, het is me gelukt! Zonder kleerscheurtjes heb ik een diepe angst weten om te zetten naar een 'bovennatuurlijke' kracht! WOW! What a feeling... Mijn tactiek om een oud patroon te doorbreken en te voorkomen dat ik excuses vind om iets toch niet te doen, is het opzoeken van gelijkgestemde en vastberaden mededeelnemers (die ik niet ken). Dat werkt altijd! En weet je, dan trek je precies de juiste mensen aan. Ik heb nu ook weer veel mooie gemotiveerde mensen ontmoet en enorm van elke dag genoten. Toen het moment eraan kwam om naar het parkeerterrein te gaan waar we over de hete kolen zouden lopen, liep de spanning hoog op. Stel je voor: 10.500 mensen die ‘Yes Yes Yes’ roepen om elkaar in een soort trance te houden. 10:500 mensen met een gezamenlijk doel: lopen over vuur. Als je over vuur kunt lopen, dan kun je alles wat je wilt in je leven bereiken. Maar trance alleen werkt niet! Er is ook commitment, focus & massive action nodig om je angst te transformeren naar kracht. Angst gaat namelijk niet zomaar weg. Door een (gewenst) toekomstbeeld van jezelf te creëren en het zo aantrekkelijk mogelijk te maken om je angst te overwinnen, maak je gebruik van je eigen psychologie. De overwinning moet wel vele malen beter voelen dan je behoefte aan - bijvoorbeeld - veiligheid, anders doe je het niet. Mensen hebben verschillende behoeftes. Voor het veranderen van je angst is het belangrijk dat jij je behoeftes kent en deze inzet om jezelf in beweging te brengen. Hoe voel je je als je over vuur hebt gelopen? Wat doet het met je? Hoe beïnvloedt het je leven? Voor mij voelde het onoverwinnelijk en bovenmenselijk. Het is voor mij een bewijs dat de geest sterker is dan het lichaam. Door deze actie heb ik nóg een groot inzicht gekregen. Om het onmogelijke mogelijk te maken is peak state nodig: een hoog energielevel. Lage energie kan fataal zijn! Ik houd mijn energie nu hoog zodat ik voluit kan blijven genieten van het transformatieproces. Echt alles is mogelijk! Met de juiste strategie en psychologie kun jij net als ik alles bereiken wat je maar wil! Nu jij! Hier nog even de 3 belangrijkste elementen om te bereiken wat je wil op een rijtje:
 1. Peak state: breng je lichaam in peak state of in een zeer hoge vibratie. Dan gaat alles net iets beter.
 2. Focus: houd je focus gericht op wat je wil bereiken, waar je naartoe wilt. Laat geen afleiding toe.
 3. Massive Action: zet de eerste stap richting je doel en doe vervolgens alles wat nodig is om je doel te bereiken. Laat je niet tegenhouden door angst. Angst verdwijnt niet. Maar de beloning aan de andere kant van je angst is zo zoet, dat je het gewoon gaat doen. Net zolang totdat je je doel bereikt hebt.
Keep UP massive good energy ???? Xoxo, M  

Laat hieronder een berichtje achter 

4 Reacties

 1. Willy

  Ha Martina, wat een mooi verslag van deze bijzondere training! Veel mensen zeggen ‘ik zou eigenlijk…. en doen dan een poging die uiteindelijk mislukt. Pas als je je angst overwinnen ziet als iets dat moét, no matter what, gaat het je lukken en dat heb jij laten zien!

  Antwoord
  • Martina Schneider

   Dankjewel Willy, ja wij hebben het gedaan, leuk dat jij er ook was. De pad van persoonlijke ontwikkeling is een mooie pad. Ik ga volgend jaar weer. x

   Antwoord
 2. Myra

  Wat was het een bijzondere ervaring! Zo zie je dat echt alles mogelijk is!

  Antwoord
  • Martina Schneider

   Ja echt zo bijzonder, dat ik meteen weer ga volgend jaar 🙂

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

UP Coaching
info@upcoaching.nl
Alblasstraat 20-1
1079 ZM Amsterdam

Tel: 06 46 756 111

BTW: NL002335771B71
KvK: 34368491