Eerste hulp bij gebrek aan zelfliefde

Wat te doen als je niet van jezelf houdt? Deze vraag wordt vaak gesteld. Van jezelf houden is helaas niet vanzelfsprekend. Als je een sterke neiging hebt om het anderen naar de zin te maken, dan kom jij vanzelf op de tweede plaats. Of derde. Of helemaal onderaan.

De valkuil van ‘please’ gedrag is het feit dat anderen helpen ons ergens goed doet. We voelen ons nuttig en gewild. Maar toch is dat niet voldoende als jij gelukkig wil zijn

Zelfliefde is geen luxeproduct. Het is een noodzakelijk goed. Je kunt nooit echt gelukkig zijn zonder zelfliefde. Ze zeggen niet voor niets dat je eerst je eigen zuurstofmasker moet omdoen voordat je andere kan helpen in geval van een noodsituatie. Mooi gezegd, maar dat toepassen is totaal ander verhaal.

Zelfliefde is onvoorwaardelijk, noodsituatie of niet. Het is steeds eerst jezelf goed doen, voordat je jezelf kan delen met anderen. Zonder zelfliefde put je jezelf uit en dan besef je dat je een probleem hebt. Echter, er wordt op school niet geleerd om jezelf lief te hebben.

Je wordt niet geleerd hoe je je eigen behoeften kan herkennen en eraan voldoen. Conformeren aan de eisen van de maatschappij, waaronder ook anderen helpen, wordt van ons stilzwijgend verwacht. We leren het onbewust aan om anderen boven onszelf te zetten.

Maar genoeg is genoeg. Het nut van zelfliefde is alles overstijgend. De zachte, verzorgende hand van zelfliefde stelt jou in staat om diegene te zijn die je wilt zijn.

Begin daarom met mij de intieme reis naar jezelf toe, naar wat je echt wilt en wat je zo nodig hebt.

Heb je, net als de meeste van ons, last van gebrek aan zelfliefde? Dan is dit je eerste stap. De eerste hulp, het moment dat je voor jezelf kiest…

Zeg JA tegen jezelf.
Gewoon JA. Zonder ‘maar’ en zonder ‘later’. Zonder spijt en zonder verweer.

Zeg: JA, ik kies nu voor mezelf.

Zeg: JA, ik ga eerst aandacht op mezelf richten.

Zeg: JA, ik wil van mezelf houden.

Zeg: JA, ik ben belangrijk.

Gebruik de psychologische methode van JA zeggen om de beweegrichting van je inspanningen naar jezelf te keren. JA is een hele belangrijke bewering. Omdat je nog niet gewend bent om JA tegen je eigen behoeften te zeggen moet je het wel oefenen.

Zeg het paar keer per dag. Je hoeft het nu nog niet te geloven, dat komt wel. Eerst eraan wennen.

Zeg het als je je overweldigd voelt. Als je moe, verdrietig of boos bent. JA, ik kies voor mij! Deze gewoonte zal vele muren afbreken en op commando een heel fijn en warm gevoel kunnen oproepen. Zelfs zonder dat je enige actie onderneemt gaat dit jou strelen en ondersteunen. Dit is het begin van zelfliefde.

Zeg: JA, ik ben mijn aandacht en investering waard. Eerst ik, dat gaat groeien en dan zal ik delen met de rest.

En wees niet te streng voor jezelf. Zelfliefde heeft tijd nodig. Net als elke andere vaardigheid moet je ook zelfliefde trainen. Begin met een JA… en je zal ervaren dat het goed voelt. Dat het juist is.

Wees even heel bewust aanwezig in deze ervaring. Dit is het begin van jouw eigen unieke geluk.

Wil je meer weten over wat jou nu echt drijft en compleet maakt?
Als het voelt dat er iets mist… Als je gebrek ervaart aan verbinding…

Zet samen met mij de eerste stappen op de weg naar jouw eigen unieke geluk in mijn GRATIS introductiecursus

Dit is een mooie start van je hoofd naar je hart. In deze introductiecursus ervaar je de ‘missing link’ die nu onbewust je balans blokkeert. We richten ons op de juiste gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedragingen voor een mooie hart/brein verbinding.

Ik help je de antwoorden te vinden en de inzichten te krijgen van de
7 belangrijkste ingrediënten op weg naar een zinvol bestaan. Een bestaan dat uniek en special voor jou is.  

 Schrijf je in en laat je verrassen!

Of neem een kijkje in mijn boek Mind2HeartShift, De 7 geheimen van een gelukkig leven. Deze draagt een steentje bij aan het vinden van de juiste mindset. Ga van start met de reis naar geluk en ga langs de bestemmingen zelfliefde, compassie, dankbaarheid, geloof en verantwoordelijkheid. Je leert aan de slag gaan met meditatie, visualitsatie, ademhalingstechnieken, dagelijkse oefeningen, ritualen en bijzondere Heartmath-technieken, met als doel: verbinding met jezelf en evenwicht tussen hart en hoofd om jouw leven weer in een goede flow te krijgen!

Laat hieronder een berichtje achter 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

UP Coaching
info@upcoaching.nl
Alblasstraat 20-1
1079 ZM Amsterdam

Tel: 06 46 756 111

BTW: NL002335771B71
KvK: 34368491