Drie Tips voor een Positieve Mindset

Drie tips voor een positieve MINDSET,

Heb jij een mindset die jou ondersteunt, die jou helpt om jouw doelen te bereiken?

Het hebben en onderhouden van een positieve mindset kun je leren.  Sommige mensen zijn van oorsprong al positief en optimistisch, anderen moeten er meer moeite voor doen. Maar voor iedereen is het leerbaar. Dus ook jij kan een positieve mindset integreren.

Afgelopen maand heb ik weer een training bij Open Circles Academy gevolgd en  een workshop bij Roy Martina, waarbij veelal het belang van de juiste mindset aan bod kwam.

Mindset is op alle leefgebieden  immens belangrijk, want zoals  jouw mindset is, zo neem jij de wereld waar. Om maar een voorbeeld te noemen; Is het glas voor jou halfvol of halfleeg?  

Wayne Dyer zei al: “ Loving people live in a loving world, hostile people live in a hostile world, SAME WORLD.

De term ‘Mindset’ staat voor de manier waarop mensen over zichzelf denken, in het bijzonder over hun intelligentie en kwaliteiten.  Hierbij kun je een onderscheid maken tussen een vaste mindset en een groei mindset.

Mensen met een vaste mindset geloven dat hun persoonlijke eigenschappen vaststaan. Ze denken dat je met een bepaalde ‘hoeveelheid’ intelligentie en kwaliteiten geboren bent en dat je het hiermee de rest van je leven mee zou moeten doen.

Mensen met een groei mindset daarentegen geloven dat ze zichzelf steeds kunnen blijven verbeteren, ontwikkelen en opnieuw kunnen uitvinden 🙂

Het is een wens van mij om dit ( het belang van een positieve Mindset) meer onder de aandacht te brengen.

Graag leer ik je hoe je je mind op de juiste frequentie kunt zetten, zodat het leven als een positieve echo resoneert.

Een positieve instelling en positieve Mindset kunnen ervoor zorgen dat jouw wereld er heel anders uitziet dan die van je partner of vrienden bijvoorbeeld.

Graag wil ik een recent voorbeeld uit mijn eigen leven met je delen: ik was in de veronderstelling dat ik een opdracht voor een langere periode had gekregen.  Plotseling van de een op andere dag kreeg ik te horen dat het feestje toch helaas niet door kon gaan omdat men de planning niet helemaal rond kreeg omtrent uren en inzetbaarheid.

Met een niet supportende mindset had ik kunnen zeggen, dat het aan mij zou liggen en mijn opleidingen wellicht  niet voldoende aansluiten, en het mij daardoor toch niet gaat lukken om deze opdracht te krijgen.

Met een positieve mindset zou ik kunnen zeggen dat het waarschijnlijk nog niet het juiste moment voor de opdracht is en er waarschijnlijk iets beters op mij wacht, iets wat mij dichter bij mij levensdoel brengt. Of wellicht dat er iets komt wat beter betaald en minder tijd vergt. Dat ik vertrouwen mag hebben dat als hetgeen voor mij bedoelt is, echt bij mij komt. Op het juiste moment op de juiste plaats.

Het kan wellicht een beetje zweverig klinken, maar het is een meer  open en positieve houding tegenover het leven en wat zich mij openbaart.

Uiteindelijk blijkt, drie dagen later, dat de opdracht wel door gaat en komen er nog meer aanvragen bij, waardoor ik op mijn van tevoren minimaal ingezette doelstelling, namelijk 10 – 20 uren opdracht/baan, kom.

De opdracht omvat  het aantal uren die ik voor ogen had en komen zelfs de werktijden met mijn wens overeen. Mijn wens dat ik minimaal 3 ochtenden voor mijzelf heb om mijn eigen prettige lijfstijl te kunnen leven.  Dat ik bijvoorbeeld 3 x per week wil joggen of sporten en mijn dagelijkse mediatie en ochtendritueel kan aanhouden. (Om maar nog een voorbeeld te noemen.)

Neem een gok een experimenteer met je Mindset, en doe er alles aan om te voelen wat je graag in je leven wilt creeren. Plezier en liefde zijn de beste indicatoren dat je op de goede weg zit om jouw levensdoel te dienen.

Hier zijn 3 Tips voor een positieve en supportende mindset.

 1. Dankbaarheid:
  Wees elke dag minimaal in de ochtend en in de avond bewust dankbaar voor alles wat je in je leven hebt en dankbaar voor kan zijn.
 2. Focus op het goede in elke situatie:
  Alles wat gebeurt gebeurt je niet zomaar, het gebeurt VOOR je, zodat jij de beste versie van jezelf kan zijn. Als je je focust op het positieve in elke situatie zal je meer van deze situaties scheppen in je leven. Je leert je scherp te houden en te kijken wat ervan te leren valt, in elke situatie weer.
 3. Heb plezier:

Plezier is een katalysator om nog meer plezierige momenten in je leven aan te trekken. Als je bewust het plezier in de kleine dingen kan beleven, leer je om in elk moment de baas over jouw emotie te kunnen zijn.  Stap uit de situatie en denk aan iets plezierigs, of doe iets dat je plezier geeft.

Ik hoop dat je genoten hebt bij het lezen van mijn tips. Mocht je het gevoel hebben iets te willen delen, aarzel dan niet om dit te doen. Geef deze informatie door aan iedereen die er gebruik van kan maken!
***Via www.upcoaching.nl is een formulier om zich voor de Gratis Tips in te schrijven!***

xoxo

M

 

Laat hieronder een berichtje achter 

5 Reacties

 1. Karin

  Hoi Martina,

  Geweldig zeg een training bij OCA gevolgd en een workshop bij Roy Martina!
  Jouw 3 tips vind ik echt heel goed en betreffen natuurlijk een positieve, ondersteunende mindset.
  Wat ik mij afvraag is wat nu de relatie is met de positieve mindset en de vaste- en groei mindset ontdekt door C. Dweck.

  Met een hartelijke, muzikale groet,
  Karin

  Antwoord
  • Martina

   Goedemorgen Karin,
   dankjewel voor je comment, dat waardeer ik zeer. De relatie van een positieve mindset en de vaste en groei mindset ontdekt door C. Dweck is volgens mij een filosofische kwestie. Ook met een vaste mindset zou je positieve overtuigingen en een positieve Mindset kunnen hebben 🙂
   De gevaar van een vaste mindset is dat je jezelf vastzet, en dat bv. falen als een gegeven gezien wordt, in plaats van een proces om te leren. Met een groei mindset kan je “falen” beter omzetten in een ander leer strategie. Daardoor zou je mindset op gegeven moment met een vaste Mindset niet meer positief en supporting kunnen zijn. Wat denk jij ervan? Groeten, Martina

   Antwoord
 2. Brenda serree

  Hoi Martina, bedankt voor je tips. Wat ik zo fijn vind van de groei mindset is dat het leven zo maakbaar is. Dat je met een flexibile, bewuste levenshouding heel ver komt en dichter bij jezelf. Het brengt je verder. Fijn om te zien hoe het jou ook mooie dingen brengt. Tof van die baan!

  Antwoord
 3. Karin

  Goedemorgen Martina,

  Deze relatie een filosofische? Daar wil ik dan graag eens met je over doorpraten.
  Inderdaad kan een een vaste mindset ook best positief zijn met positieve overtuiginging. Zo kan iemand er zeker van zijn dat hij/zij bepaalde kwaliteiten of vaardigheden bezit. Alleen in het kader van het leerproces werkt het niet zo goed. Want wanneer vast staat dat je iets niet kan, liefst zo snel en goed mogelijk, dan kan je het dus niet.
  Aan de andere kant werkt en vast mindset wel positief omdat je dan niet zoveel wil. Daar heb ik ‘een beetje’ last van. Wanneer je alles kan leren wanneer je je inzet en maar doorzet dan wil ik nog……wat best wel wat onrust op kan leveren en waardoor mijn focus verzwakt.
  De mindset in de tips die jij hier aangeeft passen volgens mij meer in ’the Law of attraction’ waarbij je er natuurlijk wel van overtuigd moet zijn dat het mogelijk is dat er meer komt om dankbaar voor te zijn en meer positieve situaties en plezier in het leven.

  Met een hartelijke, muzikale groet,
  Karin

  Antwoord
  • Martina

   Hoi Karin,

   Als je wil kan je mij natuurlijk via mail benaderen om hier verder op te borduren 🙂
   Mijn tips passen ook zeker in The Law of Attraction, maar helpen ook voor een positieve mindset, voor mij in ieder geval.
   Je neemt de wereld waar zo als jij ze ziet, niet per se zoals ze is, want wij nemen altijd alles waar door onze eigen filters. Wat zou jij nodig hebben om je focus te houden? Welke overtuiging kan jou daarbij helpen? Dat zijn de vragen die je je zou kunnen stellen 🙂 Hele fijne dag nog. Martina

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

UP Coaching
info@upcoaching.nl
Alblasstraat 20-1
1079 ZM Amsterdam

Tel: 06 46 756 111

BTW: NL002335771B71
KvK: 34368491