De chemie van liefde

De chemie van liefde - je innerlijk apotheek

De kracht van verliefde gevoelens: hormonen gieren door je lijf, positieve gedachten beheersen je hoofd en jij voelt je alsof je de hele wereld aan kan. Van noradrenaline tot endorfine en van dopamine tot oxytocine: je lichaam vaart wel dankzij deze geluks-hormonen uit je innerlijke apotheek. Maar ze kunnen meer dan je door een roze bril naar iemand te laten kijken. Via deze geluks-hormonen kan jij je hoofd weer in verbinding brengen met je hart. Niet alleen om jezelf gelukkig te maken, maar om jouw positieve gevoel te delen met anderen.

Bewust zijn van je eigen geluk

Helen Fisher, een Amerikaanse antropoloog, beschrijft het gevoel van verliefdheid als ‘iemand die in je hoofd kampeert’. Een gevoel van emotionele opwinding en vlinders in je buik brengt je in een staat van extase. Het is een intens en euforisch gevoel, en dit gevoel kan jij gebruiken om de wereld en jezelf een stukje mooier te maken. Wees bewust van je eigen geluk, en maak dus gebruik van je eigen innerlijke apotheek. Stuur je eigen vrolijke gedachten die voortkomen uit het gevoel van verliefdheid, en verbind dit met je dagelijkse leven.

Liefde uitstralen

Door je verliefde gevoelens te projecteren op de mensen om je heen, zal je liefde terug ontvangen, waardoor je nog meer gevoelens van geluk ervaart: wat je uitstraalt in het leven, krijg je terug.

‘Als we met liefde voor het leven naar de wereld kijken, zal de wereld ons zijn schoonheid onthullen’ – Daisaku Ikeda.

Geef complimenten aan een wildvreemde en tover zo een lach op iemands gezicht, je zult zien dat door iemand jouw gevoelens van geluk te geven, je hierdoor alleen maar meer geluk zult ervaren. Het brengt een beetje magie in je leven, en dit gevoel is goud waard.

Vind je eigen balans

Gebruik je innerlijke apotheek niet alleen voor de mensen om je heen, maar ook zeker voor jezelf. Belangrijk is dat je in lijn leeft met je gevoel: hou van jezelf helemaal zoals je bent, en het belangrijkste: vind je eigen balans. Het is niet erg als je een tijdje uit balans bent, en op zoek bent naar de juiste flow. De gelukkigste mensen zijn niet afhankelijk van een ander of omstandigheden om zich heen. Gun jezelf wat tijd en besef dat jij je eigen leven en lot in handen hebt

Wil je meer weten over wat jou nu echt drijft en compleet maakt?
Als het voelt dat er iets mist… Als je gebrek ervaart aan verbinding…

Zet samen met mij de eerste stappen op de weg naar jouw eigen unieke geluk in mijn GRATIS introductiecursus

Dit is een mooie start van je hoofd naar je hart. In deze introductiecursus ervaar je de ‘missing link’ die nu onbewust je balans blokkeert. We richten ons op de juiste gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedragingen voor een mooie hart/brein verbinding.

Ik help je de antwoorden te vinden en de inzichten te krijgen van de
7 belangrijkste ingrediënten op weg naar een zinvol bestaan. Een bestaan dat uniek en special voor jou is.  

 Schrijf je in en laat je verrassen!

Of neem een kijkje in mijn boek Mind2HeartShift, De 7 geheimen van een gelukkig leven. Deze draagt een steentje bij aan het vinden van de juiste mindset. Ga van start met de reis naar geluk en ga langs de bestemmingen zelfliefde, compassie, dankbaarheid, geloof en verantwoordelijkheid. Je leert aan de slag gaan met meditatie, visualitsatie, ademhalingstechnieken, dagelijkse oefeningen, ritualen en bijzondere Heartmath-technieken, met als doel: verbinding met jezelf en evenwicht tussen hart en hoofd om jouw leven weer in een goede flow te krijgen!

Laat hieronder een berichtje achter 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

UP Coaching
info@upcoaching.nl
Alblasstraat 20-1
1079 ZM Amsterdam

Tel: 06 46 756 111

BTW: NL002335771B71
KvK: 34368491