De weg naar de beste versie van jezelf!

Ben jij de beste versie van jezelf?

Meditatie kan je helpen om de beste versie van jezelf te worden!
Inmiddels zijn er talloze wetenschappelijke bewijzen dat meditatie je leven kan verbeteren, helen en zelfs transformeren.

Ik beken, meditatie heeft mij geholpen om te herstellen van een soort buikgriep. Begin dit jaar werd ik ziek en lag totaal uitgeteld in bed. Na twee dagen ben ik begonnen met mediteren. En het hielp! Ik knapte zienderogen op. Ik besefte weer eens hoe belangrijk een gezond lichaam en een gezonde geest zijn. Ik blij en mijn lijf blij!

Laat meditatie jou ook helpen!

Er is zo veel keuze uit veel verschillende soorten meditaties. Ik beschrijf ze kort om je te helpen bij het maken van jouw keuze.

Mindfulness om in het hier en nu te zijn

Mindfulness wordt ook wel aandachtstraining genoemd. Het is afkomstig uit het Boeddhisme (ca. 3500 jaar geleden). In de jaren '60 ontwikkelde de Amerikaanse hoogleraar Jon Kabat-Zinn een programma met ontspanningsoefeningen voor stressreductie, gebaseerd op technieken uit mindfulness (MBSR mindfulness-based stress reduction). De oefeningen richtten zich op anders leren omgaan met pijn, angst, stress en ziekte. Mindfulness wordt ook in het bedrijfsleven toegepast als anti-stressaanpak.

Transcendente mediatie om jezelf te overstijgen

Tijdens Transcendente Meditatie keert de aandacht zich spontaan naar binnen en ervaart men steeds meer verfijnde niveaus van denken tot men het meest verfijnde niveau transcendeert, of overschrijdt, en aankomt bij de bron van het denken. Dit geeft een ervaring van diepe vrede en rust in geest en lichaam, die alerte rust of zuiver bewustzijn wordt genoemd. Deze diepe innerlijke rust geeft onmiddellijke effecten die zich op lange termijn stabiliseren.

Zen meditatie om tevreden te zijn met wat er is

Zen meditatie brengt je weer bij jezelf en leert je tevreden te zijn. Daar heb je weinig méér voor nodig dan jezelf. Je moet wel de rust en de ruimte nemen om eens werkelijk te ontspannen en bij jezelf te rade te gaan.

  • Zen is ontspannen, het is concentratie, het is waarnemen.
  • Zen is genieten van weinig.
  • Zen is alles zo goed mogelijk doen.

Het is eten wanneer je honger krijgt en slapen wanneer je vermoeid raakt.
Het klinkt bedrieglijk eenvoudig, maar het blijkt moeilijk in praktijk te brengen. Het wezen van Zen is wellicht het best te interpreteren als het onvoorwaardelijk aanvaarden van het bestaan. Meditatie begint daar, wanneer je je eigen bestaan volledig onder ogen ziet.

Vipassana meditatie om inzicht in jezelf te krijgen

Het woord vipassana betstaat uit twee woorden vi en passana. Passana betekent zien en vi verwijst naar een intuïtief begrijpen van de werkelijkheid. Vipassana is een speciale vorm van zien: het observeren van de werkelijkheid binnen in onszelf. Vipassana wordt ook wel inzichtmeditatie genoemd.

Dr. Joe Dispenza meditaties

Bij deze meditaties wil ik wat langer stilstaan. De meditaties van Dr. Joe Dispenza zijn namelijk heel bijzonder en hebben tot nu toe de meeste impact op mij gehad. Ik gebruik de technieken steeds vaker en heb geweldige transformaties meegemaakt! I love it!

Vorige maand heb ik de Advanced Workshop met de toepasselijke naam Remember your Future van Dr. Joe gevolgd in het mooie Verona. Ik heb daar verschillende supernatural meditaties beleefd om de wet van aantrekking nóg beter toe te kunnen passen.

Ik ben een grote fan van Dr. Joe Dispenza. Hij heeft o.a. zijn medewerking verleend aan de film What the bleep do we know waarin kwantumfysica en de wet van aantrekking worden toegelicht.
Hij is ook te zien in The Secret, een film die gaat over de Wet van aantrekking, naast Esther Hicks en andere bekenden.
Dr. Joe Dispenza heeft al zijn kennis, levenservaring en de nieuwste technologieën gecombineerd om het best mogelijke uit meditaties te halen en zo diep mogelijk in ons onderbewustzijn door te dringen om het proces van bewustwording en healing een handje te helpen.

Ik ben erg onder de indruk van de kracht en de transformerende werking van deze meditaties!
Wist je dat je 95 % van alle handelingen op de automatische piloot uitvoert? Dat je maar 5 % bewust doet? Dit kun je veranderen met meditatie!

Om meer bewustzijn te brengen in jouw denken, voelen en handelen is het nodig om je aandacht te richten op dat wat je wilt veranderen of verbeteren. Om vanuit afstand naar jezelf te kijken. En dit kan het beste door te mediteren.

Stel dat je in staat bent om je toekomst te beïnvloeden: zou je dat doen?

Of kies je liever voor de gemakkelijke weg van het bekende?

Het bekende is voorspelbaar en dat vinden veel mensen fijn: geen verrassingen! Angst voor het onbekende weerhoudt ons er vaak van om nieuwe ervaringen op te doen die kunnen bijdragen aan een vrijer en beter leven.

Om die veranderingen te kunnen manifesteren is het nodig om je gedachten en gevoelens ten opzichte van het te veranderende gedrag te observeren, bewust te worden en vervolgens te her programmeren. Dr. Joe heeft mij geleerd hoe je dit kunt doen. En dat deel ik graag met jou!

In mijn workshops en trainingen pas ik deze kennis met veel liefde toe en gebruik verschillende meditaties, ademhalingstechnieken, muziek, caleidoscoop en andere technologieën zoals de MindMovie.

Leer ze ook, implementeer ze en maak er een gewoonte van! Dit is immers de beste weg tot verandering. De snelste weg naar de beste versie van jezelf!

"The field is the soul governing agency of the particle"  (Einstein)

I am remembering my future me!

Wil jij dat ook? Doe mee aan mijn workshops en ervaar het zelf!

Aankomende Workshop Agenda

10 maart:
One Day retraite en workshop Abundance, waarbij je van harte uitgenodigd bent om je je toekomst te herinneren.

31 maart, 1 april en 2 april weekend:
Beleef mijn transformerende Energy Reboost weekend! Een nieuwe JIJ na een weekend vol ontspanning, meditaite, innerlijke zoektocht en pure & natuurlijke verwennerij.

30 juni:
Progressive workshop  van Dr Joe Dispenza in Amsterdam die ik ten zeerste kan aanbevelen.
Ik zal er zelf uiteraard ook weer bij zijn.
Om te weten waar ik het over heb, zal je het toch zelf moeten ervaren.
(op de webiste gebruik code: MartinaUP in het commentaarveld)

Voor meer informatie of vragen kun je altijd bij mij terecht via info@upcoaching.nl

EN NU...

Laat me weten in de comments welke meditatievorm jou het meeste aanspreekt en vooral waarom!

Keep UP the good energy 🙂

Xoxo, M

 

Laat hieronder een berichtje achter 

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Wil je een vol leven ervaren? 6 tips om in het NU te leven! - […] Meditaties. Er zijn diverse vormen van meditatie. Ik heb er eerder over geschreven en blijf erbij: mediteren doet wonderen.…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

UP Coaching
info@upcoaching.nl
Alblasstraat 20-1
1079 ZM Amsterdam

Tel: 06 46 756 111

BTW: NL002335771B71
KvK: 34368491