Actieplan voor geluk

Er zijn zoveel dingen waar je gelukkig van kunt worden. Althans, dat wordt ons door de (social) media wijs gemaakt. Van kleding tot reizen. Van voeding en beweging tot gadgets en accessoires.

Maar laten we eerlijk zijn… er is een groot verschil tussen ergens blij mee zijn en je daadwerkelijk gelukkig voelen. 

Daar schuilt de kern van ons gejaagd bestaan: om zoveel mogelijk van die ‘gelukssymbolen’ te vergaren. En ja, je kan er heel blij mee zijn, maar dat gevoel is meestal niet blijvend om jou diep gelukkig te maken.


Ben je op zoek naar je eigen unieke geluk? Dan moet je beseffen dat wat het mogelijk kan maken hoogstwaarschijnlijk geen populair of gepromoot ‘gelukssymbool’ is. 

Je zal jezelf veel moeite, tijd, geld en teleurstelling besparen als je stopt te geloven dat je gelukkig wordt van iets dat buiten jezelf ligt. Echte geluk zit vanbinnen.

De eerste stap om dat geluk te kunnen proeven is het vertrouwen te hebben dat het in je zit en niet buiten jou. Want het hebben van vertrouwen in iets, is psychologisch de voornaamste reden waarom ons iets wel of niet lukt.

Geloof je ergens heilig in en heb je er het volle vertrouwen in dat iets zo werkt… dan is de kans vele malen groter dat je het daadwerkelijk zo zal ervaren. 

Maar, geluk vanbinnen zoeken is lastig, want het is niet tastbaar. Dus blijven we liever proberen om geluk in iets buiten onszelf te vinden. In aankopen, in een ander persoon, in een daad of in een prestatie waar anderen hopelijk met veel lof op zullen reageren. Maar toch zal je altijd beseffen dat het niet voldoende is. 

Laat ik je de eerste drie stappen van een actieplan vertellen dat jou WEL dichter bij jouw eigen unieke geluk zal brengen.

Stap 1. Verander de richting van jouw geloof van waar je dat geluk moet zoeken. Zoek het binnen jezelf, niet buiten jezelf. Vanaf het moment dat je dit inzicht daadwerkelijk gaat toepassen zul je hele andere opties en perspectieven gaan zien. Zo mooi!

Stap 2. Werk aan je vertrouwen. Jij hebt alles al in je om echt gelukkig te zijn op jouw eigen manier. Je weet nu misschien nog niet wat dat precies is… maar vertrouw erop dat je erachter komt. Je zult slagen, met vlag en wimpel!

Stap 3. Leer naar je hart te luisteren en durf je innerlijke onderbuikgevoel te volgen. Door stress, verdriet, pijn of gewoon vermoeidheid hebben we afgeleerd om naar onszelf te luisteren . Alles moet snel en perfect en dat vertroebelt je zintuigen.

Neem je tijd. Doe rustig aan. Sta even stil. En vraag jezelf… Wat maakt mij nu echt gelukkig? Waar word ik blijvend gelukkig van?

Het antwoord zal komen. Zeker weten. En dan zal je precies weten wat en hoe je het moet doen. De waarheid is altijd simpel, let dus op de fijne emoties die je hart je ingeeft en je zult er nooit naast zitten. Geloof dat de antwoorden in je zitten. Vertrouw erop dat je die zal horen… luid en duidelijk. 

Wil je meer weten over wat jou nu echt drijft en compleet maakt?
Als het voelt dat er iets mist… Als je gebrek ervaart aan verbinding…

Zet samen met mij de eerste stappen op de weg naar jouw eigen unieke geluk in mijn GRATIS introductiecursus

Dit is een mooie start van je hoofd naar je hart. In deze introductiecursus ervaar je de ‘missing link’ die nu onbewust je balans blokkeert. We richten ons op de juiste gedachten, gevoelens, overtuigingen en gedragingen voor een mooie hart/brein verbinding.

Ik help je de antwoorden te vinden en de inzichten te krijgen van de
7 belangrijkste ingrediënten op weg naar een zinvol bestaan. Een bestaan dat uniek en special voor jou is.  

 Schrijf je in en laat je verrassen!

Of neem een kijkje in mijn boek Mind2HeartShift, De 7 geheimen van een gelukkig leven. Deze draagt een steentje bij aan het vinden van de juiste mindset. Ga van start met de reis naar geluk en ga langs de bestemmingen zelfliefde, compassie, dankbaarheid, geloof en verantwoordelijkheid. Je leert aan de slag gaan met meditatie, visualitsatie, ademhalingstechnieken, dagelijkse oefeningen, ritualen en bijzondere Heartmath-technieken, met als doel: verbinding met jezelf en evenwicht tussen hart en hoofd om jouw leven weer in een goede flow te krijgen!

Laat hieronder een berichtje achter 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact

UP Coaching
info@upcoaching.nl
Alblasstraat 20-1
1079 ZM Amsterdam

Tel: 06 46 756 111

BTW: NL002335771B71
KvK: 34368491