HSP/HSS COACH

butterflies

HSP/HSS Coach

Hoogsensitief? Met HSP coaching krijg je meer grip op je gevoel en meer plezier in je werk

Bent u gemakkelijk overweldigd door zulke dingen als fel licht, sterke geuren, grove weefsels of harde sirenes in de buurt?

 • Voel je je opgejaagd  als je te veel te doen hebt  in een korte tijd ?
 • Vermijd je gewelddadige films en tv-programma's ?
 • Heb je  het nodig om je tijdens drukke dagen, in bed of een donkere kamer of een andere plek terug te trekken waar je privacy ervaart en verlichting van de situatie ?
 • Vind jij het belangrijk om je leven te regelen om verontrustende overweldigende situaties te vermijden ?
 •  Merk je fijne geuren, smaken, geluiden,kleuren of kunstwerken op en kan jij ervan genieten ?
 • Heb jij een rijke fantasie en een complex innerlijk leven ?

Als jij vindt dat je hoog sensitief, zeer  gevoelig, bent , of  je kind,  zou ik je graag het volgende willen laten weten: Je kenmerk is normaal. in 15 tot 20 % van de bevolking is hoog sensitief , te veel om een stoornis te zijn , maar niet genoeg om goed te worden begrepen door de meerderheid van de mensen om je heen .
Het is aangeboren . In feite, hebben biologen  het gevonden in meer dan 100 soorten van fruitvliegjes (en waarschijnlijk zijn er veel meer) vogels en vissen, honden, katten , paarden en primaten . Deze eigenschap geeft een bepaald type van overlevingsstrategie weer, diepteverwerking en opmerkzaamheid alvorens te handelen .

De hersenen van zeer gevoelige personen ( HSP's ) zijn eigenlijk een beetje anders dan anderen. Je bent meer bewust dan anderen van subtiliteiten . Dit komt vooral omdat je hersenen informatie op een dieper niveau verwerken en je ook op een dieper niveau reflecteert. Dus zelfs als je een bril draagt ​​, bijvoorbeeld , zie je meer dan anderen door meer op te merken.

Je bent ook makkelijker overweldigd . Als je alles ziet, ben je  natuurlijk gauw overgestimuleerd als er dingen  te intens, complex, chaotisch zijn, of voor een lange tijd voortduren. Deze eigenschap is niet een nieuwe ontdekking, maar het is verkeerd begrepen . Omdat HSP's liever de kat uit de bomen kijken alvorens ze in nieuwe situaties stappen, worden ze vaak als " verlegen " betiteld. Maar verlegenheid is geleerd , niet aangeboren . In feite 30 % van HSP's zijn extroverts , hoewel de eigenschap vaak als introvert werd beschouwd . Het is ook wel onvermogen, angst , of neuroticisme genoemd .

Gevoeligheid wordt verschillend gewaardeerd in verschillende culturen . In culturen waar het niet wordt gewaardeerd , hebben HSP's de neiging om een laag zelfbeeld te hebben . Ze worden  vaak gevraagd " niet zo gevoelig te zijn " , zodat ze het gevoel krijgen abnormaal te zijn. Ik geloof dat je hoog gevoeligheid en cadeau is en met de juiste begeleiding als een gave ingezet kan worden.

Wil je meer uit jezelf halen? Meer energie overhouden, minder verspillen of kwijtraken? Meer plezier in je werk en prive leven ervaren, de juiste balans?

 Jij bent een bron van inspirate

UP Coaching helpt je meer inzicht in jezelf te krijgen, je eigen handleiding beter te kennen en deze beter naar de wereld toe te kunnen communiceren. Dit zorgt voor duidelijkheid en opent nieuwe mogelijkheden.

Nieuwe inzichten bieden nieuwe mogelijkheden:

UP Coaching biedt:

 • Persoonlijke Begeleiding & Coaching
 • Trainingen & workshops, gericht op werk, studie,loopbaan en persoonlijke ontwikkeling & effectiviteit
 • Outplacement trajecten
 • Jobcoaching
 • Lifecoaching
 • Netwerk bijeenkomsten

Heb je vragen? Bel of mail gerust. Je zult zo spoedig mogelijk te woord worden gestaan.